Šíření úcty k Božímumilosrdenství

 

Je jedním ze způsobů uctívání Božího milosrdenství. Šíření úcty k Božímu milosrdenství je velmi záslužné.

Pro lidi, kteří šíří úctu k Božímu milosrdenství se vztahoují určité přísliby, které dal Pán Ježíš při zjevení sv. Faustyně Kowalské:

Duše, které šíří úctu k mému milosrdenství, ochraňuji po celý život jako něžná matka své nemluvně a v hodině smrti nebudu jejich soudcem, ale milosrdným Spasitelem. (Dn 1075)

Všechny duše, které budou velebit mé milosrdenství a šířit jeho slávu tím, že budou vybízet jiné duše k důvěře v mé milosrdenství, nezakusí v hodině smrti zděšení. V tomto posledním boji je ochrání mé milosrdenství. (Dn 1540)

A pro kněze platí ještě zvláštní přísliby:

Zatvrzelí hříšníci se budou obracet pod jejich slovy, když budou mluvit o mém nekonečném milosrdenství, o slitování, jež pro ně mám ve svém Srdci. Kněžím, kteří budou hlásat a oslavovat mé milosrdenství, těm dám podivuhodnou moc, pomažu jejich slova a pohnu srdci, k nimž budou mluvit. (Dn 1521)

Výzva:

Šiřte mezi lidmi formy úcty k Božímu milosrdenství, možná že právě Vy zachráníte tímto šířením nebo modlitbou některou duši... Je snad málo zachránit jednu nesmrtelnou duši?